Back to All Events

Ledenwerfactie Heemkundekring Halchterth

• Heemkundekring Halchterth De Beeklaan 29a Halsteren Nederland (map)
Kop brief v2.png

LEDENWERFACTIE

Heemkundekring Halchterth zoekt leden.

De heemkundekring voor Halsteren en Lepelstraat bestaat inmiddels al bijna 40 jaar. Ons doel is om de heemkundige en geschiedkundige waarden van onze dorpen in de belangstelling te houden, te bewaren en te onderzoeken. Door middel van lezingen, tentoonstellingen, publicaties en jaarboeken willen wij de inwoners bereiken met onze geschiedkundige activiteiten. Wij hebben de beschikking over een eigen heemhuis (museum) “Hof van Ram” aan de  Beeklaan 29A. Om onze doelstelling in stand te houden zoeken wij leden.

Een paar van de activiteiten waar wij op dit moment mee bezig zijn, is het behoud van de Watersnoodwoningen aan de Zweedsestraat te Halsteren, archeologische onderzoek van het terrein van Huize St Elisabeth, Gasthuisstraat te Halsteren na de sloop en het toegankelijk maken van het carillon in de Martinuskerk.

Als heemkundekring houden wij ons op vele gebieden bezig, zoals archeologie, genealogie, geschiedenis, dialecten, heemtuin, restauratie collecties, onderhoud heemhuis, fotografie, kantklossen, spinnen, archief, open Monumentendag, exposities, lezingen, diaseries enz. Heeft u een algemene belangstelling voor heemkunde in Lepelstraat en Halsteren, dan bent u ook van harte welkom. Beeklaan 29A. Een bezoek aan het heemhuis/museum is meer dan de moeite waard.

Wij zoeken leden. U kunt ons steunen door lid te worden. Indien u wilt kunt u actief deelnemen aan onze activiteiten en werkgroepen, maar dit hoeft niet.

De contributie over 2019 bedraagt € 15,00. Na het overmaken van de contributie op bankrekening: NL59 RABO 0118 8258 36, bent u lid. Wilt u dan wel uw adres vermelden in de omschrijving.

U kunt zich ook als lid opgeven op het heemhuis zelf, dat zaterdag ’s ochtends open is. U kunt dan gelijk van de gelegenheid gebruik maken om het heemhuis, heemtuin en de diverse schitterende collecties te bezichtigen.

GRATIS JAARBOEK VOOR DE LEDEN. De jaarboeken zijn GRATIS voor ieder die lid is van de heemkundekring. Het jaarboek 2019 gaat over de Tweede Wereldoorlog.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Heemkundekring Halchterth.